Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone

Zdrowie a uroda – w jaki sposób zadbać?

Lato obfituje w dużo owocowych delikatesów, na jakie z utęsknieniem czekamy przez większą część roku. Nie ma przyjaźniejszych witamin, jak te, pochodzące ze świeżo zerwanych z drzewa czy krzaka owoców, dojrzałych w słońcu, przepojonych wonią świeżości.

Niemal każdy owoc jest bardziej wartościowy od barwnej tabletki witaminowej z apteki. Jakich witamin dostarczamy organizmowi podjadając w ogrodzie? Truskawki pojawiają się na krótko, prawidłowo jest w następstwie tego do granic możliwości wykorzystać ich walory. Są oszałamiającym źródłem witamin C, A oraz B. Upraszczają przyswajanie żelaza z innych towarów, poprawiają trawienie tłuszczu i białka, zmniejszają ciśnienie oraz neutralizują substancje rakotwórcze – przetestuj acai berry. Porządnie wpływają na nasz nastrój. Czy ktoś wie, iż czereśnie opóźniają proces starzenia? Obejmują dużo witaminy C, A, B i flawonoidy. Neutralizują działanie wolnych rodników, a tym samym spowalniają starzenie się skóry. Oczyszczają organizm z toksyn. Maliny są dostatnim źródłem witaminy C i błonnika.

Oprócz innych składników mineralnych mają witaminę E i kwas foliowy. Witamina C wzmacnia naszą najlepszą odporność – sok malinowy jest w wielu przypadkach używany przy przeziębieniach oraz stanach grypowych. Powinny zajadać się nimi kobiety planujące ciążę – ze względu na istotną ilość kwasu foliowego. Wiśnie, których możemy spotkać parę odmian, zawierają też witaminę C, zyskownie działają na cerę, oczyszczają organizm z trujących substancji. Poprawiają pracę układu krążenia. Pamiętajmy w takim razie o podskubywaniu takich witamin prosto z krzaka, ale także o tym, iż z ich ilością nie należy przesadzać.

🧾 ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Powiązane posty

1 Komentarz

Dodaj komentarz